Praviled powered by Urmet

Garantie si returnare

CONDITIILE DE GARANTIE SUNT IN CONFORMTATE CU O.G. 21/1992. Legea 449/2003

Toate produsele trebuie montate de personal autorizat. Nerespectarea acestei prevederi duce la pierderea garantiei.

Produsele beneficiaza de 2 ani garantie oferita de producator (exceptand cazurile in care se specifica altfel), indiferent ca este vorba despre tuburi, becuri sau panouri de iluminat.

La solicitarea garantiei este necesara prezentarea produsului defect cu elementele de identificare intacte (serial number sau ambalaj), impreuna cu accesoriile aferente si copiile de pe factura fiscala si certificatul de garantie. In cazul in care produsele ajung neinsotite de aceste documente, produsele pot fi returnate solicitantului/expeditorului fara a i se solutiona garantia.

Nu fac obiectul garantiei produsele care prezinta defecte fizice precum: lovituri, crapaturi, ciobiri, componente/piese arse sau plesnite etc., etichete sau sigilii de garantie deteriorate, indepartate sau modificate, produsele utilizate in conditii neadecvate (tensiuni de alimentare necorespunzatoare, supunerea la variatii mari de temperatura si presiune, socuri mecanice, manipulare incorecta, utilizarea produselor in conditii de umiditate, praf, noxe sau sub actiunea substantelor chimice etc.), setari si instalari incorecte, surse defecte, prize fara impamantare, patrunderea de lichide, metale sau alte substante in interiorul echipamentelor, interventia mecanica sau plastica asupra produselor, conectarea sau deconectarea anumitelor componente in timpul functionarii echipamentelor.

Termenul de garantie intra in vigoare din momentul livrarii produselor, conform datei mentionate in factura fiscala.

In cazul in care solicitarea de acordare a garantiei este nejustificata (produs functional), solicitantul va achita taxele de transport tur-retur pentru produse si eventuale costuri de diagnosticare (stabilite de unitatea de service).

Operatiunile de service efectuate in perioada de garantie vor fi mentionate pe documente separate. Aceste documente devin partea integranta din Certificatul de Garantie. Perioada de garantie se prelungeste cu intervalul in care produsele s-au aflat in service.

 

CONDITII RETURNARE PRODUSE:

 

Returnarea produselor se supune Ordonantei nr. 130 din 31 august 2000 completata prin legea nr. 51 din 21 ianuarie 2003 pentru aprobarea ordonantei Guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta:

"Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la comanda, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului."

 

Pentru returnarea produsului trebuie sa notificati in scris acest lucru la adresa de email led@pravilogistic.ro. Numai cererile scrise se vor lua in considerare.

In maxim 10 de zile de la data returnarii va vom inapoia contravaloarea produsului in contul dumneavoastra.

Cheluielile de returnare si comisioanele bancare vor fi suportate de cumparator si se vor scadea din suma de returnat.

Produsul va fi returnat impreuna cu factura de achizitie.

Produsul poate fi returnat numai daca este in conditii perfecte, inclusiv ambalajul si accesoriile aferente.

Costul transportului catre unitatea de service-depozit a produselor defecte aflate in garantie va fi suportat de cumparator urmand ca cele reparate sau noi (dupa caz) sa fie livrate gratuit.

 

2.  NU SE POT RETURNA URMATOARELE CATEGORII DE PRODUSE: 

- Produse care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri 

- Produse aduse pe comenzi speciale